Sposób przygotowania

Z pokrojonego boczku usmażyć skwarki, wyjąć i na tłuszczu przesmażyć kuropatwy. Odłożyć w ciepłe miejsce. Dolać na patelnię szklankę wody i wino, zagotować i przelać do żaroodpornego naczynia. Włożyć obrany czosnek, liść laurowy, goździki, skwarki i ptaki. Dusić pod przykryciem ok. 30 min. Dodać pokrojone ziemniaki, marchew i cebulę. Dusić ok. 10 min. Wsypać groszek i pozbawione pokrywki dusić ok. 5 min. Gdy kuropatwy i jarzyny będą miękkie posypać natką i podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    danie wykwintne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    No tak, wykwintne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !