Sposób przygotowania

Ptaki przesmażyć na oliwie. Gdy się zezłocą posolić i włożyć do środka każdego 1 cebulę, trochę pokrojonego boczku, trochę groszku, trochę marchwi pieczarek i po ząbku czosnku. W tłuszczu po smażeniu kurczaków usmażyć pozostałą cebulę, posiekany czosnek i z resztą marchwi i groszku dorzucić do garnka z kurczakami. Odłożony boczek położyć na wierzch, dodać rosół i wino, natkę i posolić. Dusić na słabym gazie. Gdy kurczaki będą miękkie podzielić na porcje i polać sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię kurczaka :) fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre.
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !