Sposób przygotowania

Margarynę stop z miodem oraz cukrem. lekko przestudź, wlej do mąki z proszkiem do pieczenia. Wbij jajka, zagnieć ciasto. Podziel je na 4 porcje, każdą rozwałkuj na cienki placek.
Placki umieść w tortownicach wyłożonych pergaminem. Wstawiaj po dwie do piekarnika rozgrzanego do temp. 185 st. piecz 12 min.
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Ostrożnie połącz ją z bitą śmietaną.
Kiedy krem zacznie tężeć, wymieszaj go z sokiem z cytryny. Blaty przełóż kremem. Posmaruj też wierzch i boki. Obsyp wiórkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszny torcik, szkoda, że nie ma zdjęcia:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !