Sposób przygotowania

Ciasto przygotować tak jak w przepisie na \"strudel z twarogiem\". Pokroić podsuszony, na prostokątne kawałki odpowiadające rozmiarem blasze na której będzie się piekł (ok.6-8 szt.). Na półtwardo ugotować makaron posolonej wodzie, odcedzić i osączyć. Zmielony twaróg wymieszać z żółtkami, jajkami, cukrem waniliowym, rodzynkami i śmietaną i ubitą z cukrem, pianą z białek. Tłuszczem wysmarować blachę, położyć 3-4 warstwy ciasta strudlowego, smarując każdą roztopionym masłem. Masę serową wymieszać z makaronem i nałożyć na ciasto. Przykryć następnymi 3-4 warstwami ciasta, posmarowanymi masłem każda (chyba mało gramatycznie). Piec w średnio nagrzanym piecu ok. 45 minut. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem, studzić przez jakieś 20 minut i pokroić na kwadraty.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !