Sposób przygotowania

Korzeń chrzanu umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Starty chrzan skropić sokiem z wyciśniętej cytryny. Masło stopić wymieszać z mąką i rozprowadzić śmietaną. Dodać chrzan i zagotować. Zagotowany sos doprawić żółtkiem i przyprawić do smaku. Do sosu dodać kawałek skórki z cytryny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    apetyczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo dużo używam takiego sosu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszny sosik zwłaszcza do jajka sadzonego:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    lubię dodać taki sos do potraw
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    idealny :)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !