Sposób przygotowania

Białka jaj oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać do nich mąkę wymieszana wcześniej z proszkiem do pieczenia i olejem, Wymieszać.
Podzielić na 4 części.
Jedna z nich ma być mniejsza od 3 pozostałych. DO niej dodać żółtka z 9 jaj i 2 łyżki mąki.
Do drugiej 1 łyżkę kakao.
Do trzeciej 3 łyżki maku.
Do czwartej kisiel wiśniowy w proszku.
Po kolei wkładać części ciasta i piec przez około 40 minut w 180 stopniach.
Masa:
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, dodać śmietanę i wymieszać mikserem.

Ciasto przekroić na pół. Przełożyć połową masy. Nakryć drugą połową ciasta. I posmarować na wierzchu drugą połową masy. Czekoladę zetrzeć na tartce o grubych oczkach i posypać nią gotowe ciasto.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    ciekawe...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !