Sposób przygotowania

Herbatniki rozdrobnić.
Kasię roztopić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Do herbatników wlać margarynę i czekoladę.
Wszystko wymieszać, wyłożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnie i wstawić do lodówki aby masa zastygła.

Jabłka i 2 brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pestki, pokroić w kostkę.
Wrzucić owoce na patelnię, wlać wodę i dusić około 5-7 minut.
Wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać.
Schłodzoną i tężejącą masę owocową wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Gdy galaretka się zetnie ubić śmietanę z cukrem waniliowym i śmietan fixem.
Śmietankę wyłożyć na galaretkę, zrobić widelcem wzorki.
Śliwki pokroić w plasterki i obłożyć nimi dookoła brzeg ciasta.
Na środku posypać perełkami.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wygląda obłędnie:)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dziękuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Prawdziwa rozkosz dla podniebienia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    fantastyczne ciacho
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    no cudo s?odkie , cuso :)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    kusi ze szok
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Rzeczywiście rozkosz:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !