Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, ciągle ucierając dodawać stopniowo obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wmieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Upieczone ostudzić. 1 szkl mleka zagotować, w drugiej szklance mleka wymieszać z mąką połączyć z wrzącym mlekiem i ciągle mieszając gotować około 5 minut, wystudzić. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo zimny krem. Pod koniec dodać aromat, przyprawić do smaku. Na ciasto wyłożyć krem, ułożyć pokrojone osączone z syropu brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Odłożyć do lodówki do stężenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Apetyczne ciacho i tak ze zdjęcia się uśmiecha.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Świetne ciasto, aż chce się jeść
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pychotka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie ciasta.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !