Sposób przygotowania

Żółtka ubijam z cukrem, dodaję cappuccino, proszek i mąkę. Ubijam na sztywno piane z białek, łączę z masą. Na sam koniec wsypuję pokruszone migdały. Piekę w formie keksówce ok. 35min \"do suchego patyczka\". Po ostudzeniu ciasto przekrajam na pół, na spód nakładam konfiturę z pigwy, akurat ja dodałam pigwę w syropie miodowym. Wewnętrzną stronę drugiej połowy delikatnie smaruję roztopiona czekoladą. Przykrywam, wierzch ozdabiam pozostałą polewą i migdałami. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    a jeszcze pigwy nie próbowałam :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię pigwę, ma taki egzotyczny aromat :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    nie próbowałam... ale myślę że się skusze...:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a skąd wziąc konfiturę z pigwy?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    jak mazurek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ciekawa jestem smaku, bo nawet konfitury z pigwy jeszcze nie jadłam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    w koncu wiem,do czego moge uzyc jeszcze pigwe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    wspaniały przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne i fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !