Sposób przygotowania

Polędwiczkę wieprzową nacieramy solą. Kroimy w kawałki 2-3 cm. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy z wszystkich stron. Marchewkę kroimy w półplasterki, pietruszkę w plasterki, seler w kawałki, a cebulę na ósemki. Podsmażone polędwiczki zalewamy bulionem i dodajemy warzywa. Dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw. Podajemy z ziemniakami i buraczkami. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pycha! smacznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Polędwiczki zawsze mile widziane :-P
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne mięsko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    smaczny obiadek:) u nas rzadko poledwiczka jest dostepna w sklepie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    pyszne miesko i zdrowe warzywka naraz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !