Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z 3 rodzajów mięs

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 300 g
mięso mielone wieprzowe 300 g
mięso mielone drobiowe 300 g
kapusta biała 1 głowa
ryż 2 torebki
pieprz
sól
jajko 1 szt
majeranek
oliwa
przecier pomidorowy 2 słoiki
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana 12% 0,5 szklanki
mąka 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z 3 rodzajów mięs

Kroki postępowania

1
Ugotuj ryż. Wyłóż na talerz żeby ostygnął.
Krok 1 - Gołąbki z 3 rodzajów mięs foto
2
Wytnij trzon kapusty. Parz ją w dużym garnku przez 10 min. Zdejmuj po kolei sparzone liście. Jeśli się pojawią twarde, znowu wrzuć kapustę do gotującej wody.
Krok 2 - Gołąbki z 3 rodzajów mięs foto
3
Mięsa zmiel. Dodaj ryż. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem. Wrzuć jajko, wymieszaj dokładnie ze sobą wszystkie składniki.
Krok 3 - Gołąbki z 3 rodzajów mięs foto
4
Porcję mięsa zawijaj pojedynczo w liście kapusty, wycinając wcześniej twardy środek. W dużym garnku na spód ułóż liście kapusty. Układaj na nich gołąbki. Skrop gołąbki oliwą, zalej przecierem. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Duś całość ok godziny.
Krok 4 - Gołąbki z 3 rodzajów mięs foto
5
Gdy gołąbki już będą gotowe, odlać sos pomidorowy i zaprawić mąką i śmietaną. Można doprawić wg smaku. Polać gołąbki i podawać na ciepło.
Krok 5 - Gołąbki z 3 rodzajów mięs foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 02.04.2017 21:26
Moje smaki
Grazyna0211 07.12.2016 18:50
smaczne gołąbki
Lis 12.08.2016 20:25
Cudownie smakowite:)
atort111
atort111 09.07.2016 00:00
ładnie wygląda
ben-ka 05.01.2016 08:46
Apetyczne są te gołąbki.
Anna133 19.01.2013 18:29
nie ziemsko wyglądają i kuszą
Iwona17 07.01.2013 11:16
pyszne
Megi 08.08.2012 08:26
pysznie
olkaaa 19.04.2012 08:06
super
cooleczka 15.03.2012 17:40
wyglądają pysznie :)
Ewelina38 13.03.2012 08:24
pysznie te Twoje gołąbki się prezentują :)
Anna152 01.03.2012 12:33
super
Dorota59 12.01.2012 10:02
ale bym teraz zjadła takiego gołąbeczka-mniam
BernadettaP 08.01.2012 18:42
Pyszne i pięknie podane !
Sroczka 08.01.2012 16:30
poproszę jednego
Beatris 08.01.2012 16:17
Takie zawijane w kapustę są nie do przebicia, najsmaczniejsze.
ziutula
ziutula 08.01.2012 13:59
oj...dawno nie miałam gołębi...pomysł dla mnie do zrobienia...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak