Sposób przygotowania

Filet z indtka drobno siekamy, dodajemy jajko, bułkę tartą, przyprawiamy solą pieprzem, formujemy 4 płaskie kotleciki.

Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt, z majonezem, wyciśniętym czosnkiem, musztardą, przyprawiamy solą, pieprzem, odkładamy do lodówki.

Pomidory, rzodkiewkę kroimy w plasterki, cebulę w krążki, ogórka w plasterki wzdłuż, kapustę pekińską siekamy.

Na patelni na małej ilości oliwy smazymy kotelciki, w tym samym czasie chleb opiekamy na chrupiąco w tosterze.

Gotowe kromki polewamy odrobiną oliwy z oliwek, polewamy odrobiną ketchupu (kromki powinny fajnie zmięknąć) układamy po gorącym kotleciku, kapustę pekińską, polewamy sosem, a na samą górę układamy cebulę, rzodkiewkę, ogórek i pomidor.

Smacznego!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    smaczne takie hamburgery
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    LUBIĘ TO! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !