Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. W miejsca po gniazdach nasiennych nałożyć borówki.
Masło utrzeć na pianę, następnie nie przerywając pieczenia dodawać żółtka, cukier, kilka kropli aromatu cytrynowego i przesianą mąkę. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z ciastem. Wyłożyć na jabłka i zapiekać, aż zrobią się złote (w 160 st.C z termoobiegiem – ok. 15 - 20 minut).
Najlepiej smakuje na ciepło

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wyglądają niesamowicie, chętnie bym się poczęstowała :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Super
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    fajnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !