Sposób przygotowania

Umytą i osączoną kapustę drobno poszatkować, posypać solą, zostawić na 30 minut, a następnie odcisnąć sok. Starannie wymieszać składniki sosu. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki a potem pokroić w plasterki. Pomarańczę i grejpfrut obrać, pokroić w grubą kostkę. Usunąć pestki. Salaterkę wyłożyć warstwą kapusty, lekko oprószyć pieprzem posypać startym serem, ułożyć warstwami cebulę, pomidory i kostki owoców, polać przygotowanym sosem , przykryć, schłodzić. Przed podaniem udekorować listkami melisy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !