Sposób przygotowania

Jajka dodajemy do mąki i czagniatami. Natsepnie dodajemy sól oraz wodę. Wody dodajemy tyle aby było łatwiej zagnieść- odrobinę. Pamietajmy,że ciasto musi byc twarde. Następnie ciasto dzielimy na 2-3 części i obrywamy po kwałku ciasta i formujemy kluski. Ja formuję większe kluski.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a gotujemy jak?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    we wrz?cej, osolonej wodzie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jeszcze takich nie robi?am
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjne są takie kluseczki, moja babcia często je robiła a z makiem to już pyszności.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    jakie kluchy fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    eksta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !