Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy mąkę,wlewamy dwa żółtka i dwie łyżki wody ,dobrze wszystko mieszamy i zagniatamy gładkie ciasto.Do małego rondelka wsypujemy cukier i wlewamy 50 ml wody,stawiamy a małym ogniu i mieszamy aż cukier się roztopi,następnie szybko doprowadzamy do wrzenia i gotujemy nadal bez mieszania około 10 minut aż syrop uzyska karmelowy kolor.W garnku rozgrzewamy olej do głębokiego smażenia.Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ciastem.Banany obieramy i każdy kroimy na połowę,zanurzamy je w cieście i smażymy na oleju przez 5 minut.Powinny być złociste i kruche,po wyjęciu je osuszamy układamy na talerzu i polewamy karmelem a na koniec posypujemy ziarnami sezamu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !