Sposób przygotowania

Kawałki mięsa osolić i wstawić na kilka godzin do lodówki. Oczyszczoną wątrobę i bułkę bez skóry namoczoną w mleku i odciśniętą oraz drobno posiekaną cebulę zmielić, dodać jaja i przyprawy, zmielić jeszcze raz. Dodać pokrojoną w kostkę słoninę i szynkę, wymieszać i włożyć do natłuszczonej formy. Pod przykryciem wstawić do naczynia z wodą i gotować w piekarniku 2 godziny. Wystudzić w kąpieli wodnej, wyjąć, pokroić w plastry, ułożyć na półmisku. Można przybrać konserwowymi: ogórkami, grzybkami, papryką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Po prostu dobra rzecz.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !