Sposób przygotowania

Mleko należy zagotować z wanilią. Żółtka jaj utrzeć z cukrem na parze, pod koniec ucierania dodać mąkę pszenną i zalać gorącym mlekiem, gdy masa będzie już puszysta. Przestudzić, dodać bitą śmietanę i rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Całość wymieszać. Truskawki odszypułkować i opłukać. Po osuszeniu przełożyć go pucharków i zalać sosem waniliowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Deser musi być smaczny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    janko

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię takie deserki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !