Sposób przygotowania

ciasto drozdzowe znajdziecie tutaj: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/194091/ciasto-drozdzowe-wg-krysi-giga-porcja.html - gdy chcemy zmniejszyc ilosc porcji ciasta ilosc skladnikow odpowiednio zmniejszamy


orzechy nalezy zmielic,

jajko ubic z cukrem pudrem,

dodac orzechy, wymieszac na jednolita mase

ciasto drozdzowe podzielic na 4- 5 czesci, kazda czesc rozwalkowac na prostokat

ciasto smarujemy bialkiem i rozkladamy rowno porcje masy orzechowej i zwijamy luzno

odstawiamy strucle w cieple miejsce by wyrosly

pieczemy w 200 st. ok pol godziny

mozna je polukrowac lub posypac cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wspaniała! bardzo lubię wszelkie orzechowe masy
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <b>wygląda apetynie</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !