Sposób przygotowania

Jajka zmiksować, dodać posiekaną zieleninę, łyżkę śmietany, posolić i popieprzyć. Wymieszać.
Rozmrożony w temp. pokojowej szpinak wrzucić do garnka bez wody i postawić na ogniu na 3 minuty. Odstawić do przestygnięcia. W nasmarowanym,, żaroodpornym naczyniu rozkładamy szpinak, solimy, pieprzymy i posypujemy wiórkami masła. Na to kładziemy zwinięte w ruloniki, nafaszerowane naleśniki i polewamy śmietaną wymieszaną z tartym serem. Na samą górę znowu sypiemy wiórki masła i pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 st. aż powstanie chrupiąca skorka.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajne naleśniki w nieco innym wydaniu,warto spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !