Sposób przygotowania

W wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Make przesiewamy do miski, dodajemy cukier i oliwę oraz rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy gęste, elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczka i zostawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość jeszcze raz szybko je zagniatamy, rozwałkowujemy i układamy na blaszce. Wierzch ciasta smarujemy pikantnym sosem pomidorowym. Oliwki kroimy w plasterki i układamy na sosie. Mięso kroimy w cienkie plasterki i również układamy na pizzy. Pizze pieczemy 15 min w 200st. Na 5 min przed końcem pieczenia posypujemy startym żółtym serem.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <b>na pewno skorzystam z przepisu na ciasto :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    polecam - ja robię od długiego czasu w ten sposób
  • 0
    original
    Opublikowano

    mishka85

    muszę wypróbować bo widzę, że ciasto wychodzi cienkie, a takie właśnie lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    tak, wychodzi cienkie. Trzeba je dobrze rozwałkować i od razu układać dodatki by wyrosło tylko tyle ile chcemy ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    super, dzięki dodrota20w za poradę z ciastem, bo mi zawszewyrastało za wysokie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    proszę bardzo i polecam się na przyszłość

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !