Sposób przygotowania

Posiekać czosnek, pokroić pieczarki w plasterki, małże wyjąć z zalewy( płyn zostawić). Roztopić masło, wrzucić pieczarki, natkę i 2 ząbki czosnku na 5 minut smażenia. Dolać 3 łyżki zalewy z małży i mieszając grzać na słabym gazie ok. 12 minut. Dorzucić małże i pozostały czosnek, przyprawić do smaku i podgrzać. Ugotowany makaron wymieszać z oliwą i polać gorącym sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Małż nigdy nie jadłam, dobre są ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    no ja małże już jadłam ale bez makaronu,a teraz wypróbuję z tym co ty polecasz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !