Sposób przygotowania

Zagotować wodę z masłem,wsypać mąkę, kakao i sól. Szybko utrzeć łyżką gładkie ciasto. Zdjąć z ognia i po minucie wrzucać kolejno do niego jajka energicznie mieszając. Szprycą lub łyżką nakładać na blachę wyłożoną papierem kulki ciasta. Piec 25 minut w temp. 230 C. Podczas pieczenia nie wolno otwierać piekarnika. Po wyjęciu ciastka przestudzić, przekrawać ostrym nożem i napełniać bitą śmietaną, czyli śmietaną ubitą z cukrem i śmietan-fixem. Natychmiast konsumować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Właśnie ostatnio Rafał prosił mnie żebym zrobiła ptysie :) zrobię wg Twojego przepisu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !