Sposób przygotowania

Mąkę zagniatamy szybki z cukrem masłem,jajkiem i szczyptą soli na gładkie ciasto,następnie zawijamy je w folię spożywczą i wstawiamy na godzinę do lodówki.Mocno schłodzone ciasto wałkujemy na placek o grubości 3mm i wykładamy nim natłuszczoną formę na ciasto owocowe ,przyciskamy brzeg ciasta do formy i odcinamy wystające części,na ciasto nakładamy papier do pieczenia i nasypujemy soczewicę.PIECZEMY 20 MINUT W 200 STOPNIACH,PODPIECZONE CIASTO LEKKO STUDZIMY I USUWAMY PAPIER WRAZ Z SOCZEWICĄ.Truskawki myjemy miksujemy,śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno i dodajemy do tego zmiksowane truskawki.Zelatynę rozpuszczamy i dodajemy do masy truskawkowej.Utworzony krem wykładamy na upieczony spód wyrównujemy wierzch i formę wstawiamy do lodówki na 20 minut,by krem stężał.Wierzch tortu dekorujemy truskawkami polewę smarujemy na truskawkach,śmietanę ubijamy i dekorujemy tort i posypujemy pistacjami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !