Sposób przygotowania

Jajo ubij z cukrem na puszystą masę, dolej mleko i wodę, wymieszaj z mąką. Dolej olej i wszystko dokładnie wyrób. Z tak przygotowanego ciasta smaż naleśniki na złoty kolor. Następnie rozpuść miód na patelni, dodaj skórkę z połowy limonki oraz dolej sok z limonek. Wlej malibu i włóż masło w małych kawałkach. Rozpuść je w syropie i gotuj około 2 minuty na wolnym ogniu. Na koniec dodaj anyż i kardamon. Do tak przygotowanego syropu włóż naleśniki złożone na ćwiartki i podgrzewaj przez około 30 sekund. Do syropu można dodać wytrawne wino do smaku. Należy podawać na gorąco.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    to takie "wypasione" naleśniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !