Sposób przygotowania

Oczyszczone golonki około 1,2kg każda włożyć do 2,5 litra wrzącej wody,zagotować,zebrać szum.Dodać całą cebulę,włoszczyznę,ziele angielskie,liście laurowe, ziarna pieprzu i sól.Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem 1,5 godziny.Czosnek przecisnąć przez praskę dodać sos sojowy,musztardę i majeranek,wymieszać.Zaprawą posmarować ugotowane i odsączone z wody golonki.Ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie do pieczenia,wstawić do gorącego piekarnika(200 stopni)i zapiekać 30 minut aż się zrumienią a skóra będzie chrupiąca.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda świetnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    nie lubię golonki, ale ta wygląda tak, że może się skuszę.. wczoraj przekonałam się do potrawki z oliwek - i chętnie zjadłam dokładkę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    a mam pytanie co do sosu sojowego - jasny czy ciemny dodać?
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    super goloneczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    ja dadaję ciemny Tao Tao
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to jest to...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    zgadzam się - mięsko jak się patrzy.....
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    golonka jest przepyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    apetyczne danie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi kusząco ta chrupiąca skorupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    naprawdę smakowita
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    pyszności,zabieram przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ostatnio jadłem z rok temu... kupe czasu upłyneło a pzreciez lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    wygląda ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    apetyczne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    anula250

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super pyszna !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    tom

    apetyczne
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    rzadko, ale czasem goloneczka też wpadnie i jest pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm goloneczka...pycha...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Robię podobną :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Super zawsze chciałam mieć chrupiącą skórkę :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    co za goloneczka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    rewelacyjna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    ale bym sobie taką zjadł
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    aż ślinka leci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    ulubiona mojego teścia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !