Sposób przygotowania

Czekoladę zetrzeć na tartce na grubych oczkach. Orzechy laskowe zmielić. Formę babkową o średnicy 21 cm wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Masło lub margarynę rozetrzeć na puszystą masę, dodawać do niej stopniowo cukier, cukier waniliowy, jaja, aromat cytrynowy, cynamon, orzechy, mąkę przesianą z proszkiem i czekoladę. Zamieszać. Przelać do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180st przez ok 55 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna nazwa :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    świetna do kawy
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pycha:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !