Sposób przygotowania

Wiśnie dobrze osączamy,masło ucieramy na pulchną masę podczas ucierania wsypujemy powoli cukier,cukier waniliowy sól,jajka przyprawy i amaretto aż wszystko dobrze się połączy w jednolitą masę.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia przesiewamy do masy razem ze zmielonymi migdałami i starannie razem ucieramy.2/3 ciasta wykładamy do tortownicy posmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą i wygładzamy jego powierzchnię.Na ciasto w tortownicy kładziemy warstwę wiśni lekko je przyciskamy i przykrywamy resztą ciasta.Pieczemy 60 minut w 170 stopniach.Ostudzony placek wyciągamy posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    To amaretto do mnie przemawia :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !