Sposób przygotowania

Pieczarki małe oczyścić, pokroić na cienkie plasterki i zagotować w wodzie z dodatkiem soku cytryny, gotować aż do miękkości, następnie w osobnym garnku zagotować ocet z obraną i pokrojoną na bardzo drobno cebulą z dodatkiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i liściem laurowym oraz doprawić do smaku solą wraz z pieprzem, dodać około 3 szklanek wody. Pod koniec gotowania dodać olej (gotować całość około 8 minut). Na koniec pieczarki odsączyć, włożyć do wyparzonych słoików, dodać zalewę, zakręcić szczelnie i odstawić do ostygnięcia a najlepiej do następnego dnia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszne bardzo takie lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    warto spróbować
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wazka

    smakowicie wygl?da
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    nigdy nie robiłam ale wygląda apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !