Sposób przygotowania

mak zalać wrzątkiem i odstawić do spęcznienia najlepiej na noc następnego dnia spęczniały mak gotować przez godzinę odcedzić na sitku i zemleć w maszynce 2-3 razy zmielony mak wymieszać z miodem,bakaliami i aromatem migdałowym odstawić i przygotować ciasto z margaryny,mąki,cukru pudru i ugotowanego żółtka zagnieść kruche ciasto zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki,następnie wałkować i wycinać ciastka kształty dowolne układać na wysmarowanej blasze i upiec w temp.180st.ok.15min.masę makową wyłożyć na półmisek udekorować ciastkami i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarz

    Uwielbiam mak, a to brzmi apetycznie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !