Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Rodzynki sparz wrzątkiem, odsącz na sitku i dokładnie osusz na ręczniku papierowym.
Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiej na blat, dodaj cukier i chłodne masło, wszystko dokładnie posiekaj nożem. Dodaj pokruszony widelcem ser, jajka, bakalie, rum i ewentualnie skórkę otartą z cytryny / ja pominęłam/, dokładnie wyrób gładkie ciasto.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pięknie się prezentują
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wspaniałe ciacho!:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Zastanawiałam się na czym tak wyrosło ,o w składnikach nie ma, ale dalej doczytałam,że na proszku. Pięknie wygląda i kto wie czy się nie skuszę,....
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Proszku do pieczenia 2 łyżeczki. Dziękuję misia53 i przepraszam za błąd. Misia53, to ciasto jest na proszku, ale w czasie pieczenie niewiele urośnie. Nie jest to ciasto np. w typie naszego keksa, jest bardziej zbite, niemniej nam ono bardzo smakuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Fajne ciacho!
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bomba
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetyczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    smaczny deser:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo podobne to niemieckiej strucli z marcepanem,,może wypróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Masz rację alaa z tym, że drezdeński stollen jest na drożdżach, a ta strucla na proszku. Jednak jak dla mnie w smaku oba ciasta są bardzo podobne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pięknie się prezentuje, jakby zaśnieżone :o) do tego jasny opis. Teraz to wykonania takiej strucli potrzeba tylko chęci
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    pacpaw, nawet tych chęci nie potrzeba specjalnie dużo, bo ciasto szybko się robi, wystarczy krótko wyrobić, tylko do połączenia składników.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo fajny przepis i do tego moje smaki super
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Polecam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszniutka
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    uwielbiam taką struclę,ale nie piekłam sama,wspaniały przepis,dzięki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    UWAGA: w składnikach pominęłam proszek do pieczenia, należy dodać go 2 łyżeczki. Przepraszam za błąd. Basiu ja też ja lubię, oczywiście za smak, łatwość wykonania i to, że może, a nawet powinna trochę poleżeć, więc jak dla mnie jest to bardzo praktyczne i smaczne ciasto.
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    lubię taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    co tu mówić,PYCHA !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    jak zwykle prezentuje się niezwykle apetycznie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !