Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem,dodać ser mascarpone i delikatnie wymieszać.Na końcu dodajemy likier i odstawiamy.Ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę i nastepnie łączymy z masą serową.Biszkopty moczymy szybko w kawie i układamy na dnie formy.Następnie wykładamy na nie masę serową i czynność powtarzamy.Na wierzch posypujemy kakao.schładzamy około 12 h przed podaniem.Smacznego:D

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    aż półtora kilograma mascarpone?! trochę dużo biorąc pod uwagę ilości innych składników
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !