Sposób przygotowania

Z podanych składników ubijamy ciasto i pieczemy biszkopt.
Z ½ l mleka odlewamy ½ szklanki i rozpuszczamy w nim obie mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Wlewamy mleko z mąką. Gotujemy. Gdy ostygnie, ucieramy z masłem.
W 1 l wody rozpuszczamy 3 galaretki i studzimy. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy 5 startych jabłek i mieszamy.
Biszkopt smarujemy połową budyniu, wykładamy masę jabłkową. Chłodzimy.
Roztapiamy 2 łyżki masła. Prażymy na nim wiórki kokosowe z cukrem. Studzimy.
Gdy masa w lodówce mocno stężeje, wykładamy drugą połowę budyniu i posypujemy zimnymi wiórkami z cukrem.
Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kas2

    fajna nazwa! lubię takie przekładańce
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę zrobić to ciasto. Wygląda wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !