Sposób przygotowania

Śmietanę wymieszać z cukrem i kilkoma kroplami aromatu i podgrzewać na wolnym ogniu mieszając. Zagotować - nie gotować! Ostudzić i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin (najlepiej na noc).
Jagody przebrać, umyć, osuszyć na papierowym ręczniku.
Schłodzony krem ubijać mikserem do uzyskania gładkiej masy.
Na spód schłodzonych pucharków (wystarczy na kilka minut wrzucić do nich kostki lodu) dodać garść jagód. Przykryć kremem i ponownie posypać jagodami. Dekorować listkiem mięty.
Jagody można zastąpić jakimi owocami tylko chcemy.
Podawać schłodzone.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bita śmietana z owocami jest extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !