Sposób przygotowania

Wodę zagotować z dodatkiem octu, wówczas wbić na nią jajka, zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 4 min. po czym wyłowić łyżką cedzakową.
Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić mlekiem i trzymać na ogniu do zgęstnienia, cały czas mieszając, wówczas wrzucić posiekane pieczarki, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Następnie w sosie zanurzyć jajka po czym obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej.
Usmażyć na rozgrzanym maśle.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !