Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa oczyścić, obrać, opłukać. Ziemniaki pokroić w pół plastry, warzywa korzeniowe w cienkie słupki, pora z pół krążki. Ziemniaki zalać 2-3 szkl. wody albo bulionu warzywnego, dodać masło, posiekane chili i 1/3 łyżeczki soli, gotować 5-8 min.. Dodać kalafiora, fasolkę, słupki włoszczyzny, pora i groszek - gotować 5 min.. Na końcu dodać brokuły i gotować jeszcze chwilkę aby tylko zmiękły. Warzywa nie powinny być rozgotowane, ale lekko chrupiące. Zupę doprawić ew. Kucharkiem. Można podać śmietanę w dzbanuszku aby każdy dodał sobie jej na talerz jeśli tak lubi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    często robię taką zupę ,ale nie dodaję papryki chili
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pikantna jarzynowa-pyszna zupa na zimową rozgrzewkę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Uwielbiam takie zupy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !