Sposób przygotowania

Miód, melasę i masło stop. Odstaw do wystudzenia. Jajka ubijaj z pokruszonym karmelem, cukrem i cukrem waniliowym około 8-10 minut. gdy masa jajeczna będzie puszysta, dodaj miód z syropem i wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników. Wlej rum i wymieszaj gładkie jednolite ciasto. Blachę wysmaruj tłuszczem, oprósz mąką i wypełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 stopni. Piecz przez 30-35 min. Po wystudzeniu pokrój na kwadratowe porcje. Każdą porcję posyp cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wojtek5

    uwielbiam miód

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !