Sposób przygotowania

Ucieramy masę z sera białego, bryndzy i masła. Dodajemy sól (wedle uznani)a. Formujemy gruby walec, zawijamy go w folię aluminiową i odstawiamy do lodówki na ok. 1,5-2 h. Siekamy orzechy, cebulkę kroimy w krążki. Część pietruszki zostawiamy do udekorowania. Resztę siekamy (odebrać łyżkę) i mieszamy ze szczypiorkiem i koperkiem. Cytrynę sparzamy i zeskrobujemy skórkę. Pozostałą łyżkę posiekanej pietruszki mieszamy z oliwą, orzechami i startym ementalerem. Doprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Wykładamy na talerz i posypujemy cebulą. Wałek serowy kroimy w talarki i kładziemy na zieleninę. Dekorujemy natką, pozostałą zieleniną, skórką cytrynową. Kropimy oliwą i posypujemy pieprzem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !