Sposób przygotowania

Mięsko łączymy z jajkiem. Pieczarki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczarki dodajemy do mięsa i przyprawiamy do smaku - kucharkiem, solą, pieprzem i curry. Dokładnie mieszamy. Mięsko dzielimy na dwie części. Pierwszą wkładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki - keksówki. Układamy wzdłuż śliwki, które lekko wgniatamy w mięsko. Przykrywamy szczelnie drugą połową mięska. Pieczemy w temp. ok 180 stopni przez ok 60-75 min. W trakcie sprawdzamy patykiem, czy mięsko jest już upieczone. Gdy patyk wchodzi miękko, to znaczy, że pieczeń jest gotowa.
Pieczeń polecam do kanapek, jest pyszna.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda pięknie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetycznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super pieczeń:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    To coś dla mnie,uwielbiam mięso z owocami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !