Sposób przygotowania

Ucieramy masło z cukrem i solą . Dodajemy jajka , następnie stopniowo wsypujemy mąkę , mieszając . Na blacie oprószonym mąką krótko zagniatamy ciasto . Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 40 minut . Rozgrzewamy piekarnik do 175 st. C . Dzielimy ciasto na 16 kulek , każdą spłaszczamy i wkładamy do foremki na tartaletki dociskając ciasto do spodu i brzegów . Nakłuwamy widelcem . Wkładamy do lodówki na pół godziny .Na cieście układamy kawałki pergaminu i do każdej foremki wsypujemy po łyżce ryżu . Pieczemy 15 minut , następnie usuwamy ryż i pieczemy 10-15 minut , wyjmujemy z piekarnika i studzimy . Robimy nadzienie . Miksujemy mascarpone , śmietanę , miód i gałkę . Schładzamy w lodówce. Tartaletki napełniamy kremem . Na wierzchu układamy jeżyny .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    bardzo ciekawe
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !