Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić w połowie podanej ilości wody. Każdą wylać na płaskie naczynie. Mleko zagotować z cukrem, odstawić do wystygnięcia. Odlać pół szklanki mleka. Dodać śmietany z ekstraktem waniliowym, dokładnie wymieszać. Można delikatnie zmiksować. W pozostawionym mleku rozmieszać żelatynę, wlać do całości, dokładnie wymieszać. Przelać masę śmietankową do wyłożonej przeźroczystą folią blaszki. Galaretki pokroić w kostkę i wrzucać do masy tworząc kolorową mozaikę. Wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <p><span style=\"color: #0000ff; font-size: 10pt;\"><strong><span style=\"font-family: Courier New,Courier,monospaced;\">ładnie wygląda</span></strong></span></p>
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    lekki i pyszny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    lekki, orzeźwiający, smaczny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !