Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto ze wszystkich składników. Podzielić: 2/3 ciasta wyłożyć na nasmarowaną masłem blachę i włożyć do lodówki, 1/3 ciasta zawinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażarki na 2 godz.

Jabłka obrać, wyjąć środki i pokroić na małe kawałki i włożyć do rondla. Najlepiej nie wszystkie od razu, tylko stopniowo, wtedy część jabłek rozgotuje się i rozpadnie, a te włożone później będą wciąż w kawałkach. Do jabłek dodać cynamon. Gotować aż odparuje większość soku z jabłek. Zostawić do wystudzenia.

Ciasto z lodówki (po 2 godzinach) włożyć do piekarnika i podpiec w temp ok 150 st przez 20 min. Na cieście rozłożyć jabłka i przyłożyć resztą ciasta z zamrażarki. Piec w 150 st przez ok 1 godz.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !