Sposób przygotowania

W rondelku roztopić masło i dodać cukier. Połączyć składniki, a na sam koniec dodać miód i przyprawę do piernika. Zdjąć z gazu i dodać sodę, kawę zbożową, mleko i roztrzepane jajka. Wszystko ze sobą połączyć. Do miski wsypać mąke i dodać do niej masę z rondelka (przestudzoną). Wymieszać. Przygotowaną masę wylać do formy keksowej. Piec około 50 minut w 180 C. Po przestudzeniu ciasta polać go polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Piernik najlepiej smakuje na drugi dzień :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    bardzo odbry i ładny :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !