Sposób przygotowania

Nagrzać piekarnik do 180st. formę nasmarować masłem i posypać mąką. Zmieszać w misce składniki ciasta:mąkę, mąkę ziem. proszek. Umyć cytrynę gorąca wodą, wytrzeć, otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Cukier, jaja, masło, skórkę i sok( oprócz 2 łyżek które trzeba zachować do glazury) dodać do miski z mąką. Wymieszać mikserem na gładkie ciasto. Przełożyć ciasto do formy i wyrównać. Piec 45min. Upieczone ciasto wyjąć z pieca i przełożyć na drucianą podstawkę z formy. Przygotować lukier z pozostałych składników. Ciasto należy lukrować gdy jest jeszcze ciepłe.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !