Sposób przygotowania

Sos mojo : Czosnek , kmin i paprykę wrzuć do pojemnika robota kuchennego z metalowymi ostrzami . Włączając i wyłączając urządzenie , ucieraj przez minutę . Przy pracującym robocie stopniowo , kropla po kropli , dolewaj oliwę , aż cała zostanie zużyta i mieszanina trochę zgęstnieje . Wlej ocet i mieszaj jeszcze przez minutę . Dopraw solą i pieprzem .
Zdejmij skórkę , filety przekrój w poprzek na pół , a następnie wzdłuż na plastry o grubości 2 cm . Usuń ości . Dopraw rybę solą i pieprzem . Oliwę rozgrzej na dużej patelni o grubym dnie . Na gorącym tłuszczu kładź kawałki ryby i , od czasu do czasu obracając , smaż około 10 minut , aż się zarumienią z obu stron . Przełóż łososia na półmisek i skrop sosem mojo .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kulek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    wykwintne
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !