Sposób przygotowania

Makaron zalać gorącą wodą zostawić pod przykryciem przez 3 minuty. Następnie odcedzić i pokroić na ok. 3 cm długości. Dodać podsmażone mięso, pokrojoną w słupki surową marchewkę i posiekane,lekko podsmażone liście kapusty pekińskiej. Można dodać również kiełki fasoli, bambusa. Całość wymieszać z sosem sojowym, jajkiem, solą i pieprzem.
Każdy płatek papieru ryżowego zanurzyć na moment w ciepłej wodzie, nakładać farsz i zawijać w niewielkie ruloniki. Gotowe ruloniki pozostawić do wyschnięcia papieru ryżowego.
Smażyć krótko w głębokim gorącym oleju.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !