Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną zagotować w wodzie, przelać zimną wodę, następnie przełożyć do garnuszka, zalać ok 1 litra wody. Dodać 2 łyżki masła i cukier do smaku, na koniec dołożyć suszone, wcześniej opukane suszone śliwki. Przykryć garnuszek i dusić na wolnym ogniu. Smaczengo

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    szkoda, że już po Świetach taką kaszę na Wigilię u nas się robi:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    u nas na święta się nie robi takiego dania, szczerze to nigdy nie jadłam czegoś takiego a brzmi bardzo smakowicie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !