Sposób przygotowania

Do miski wlać 4 białka i ubić razem z 4 łyżkami cukru na sztywną pianę. Ciągle ubijając dodawać stopniowo po 1 żółtku. Pod koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na przygotowaną blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Galaretki każdy kolor oddzielnie rozpuścić w połowie podanej w opisie na opakowaniu wody, wylać na talerze ostudzić, pokroić w kostkę. Żelatynę wymieszać z 1/2 szkl zimnego mleka. Gdy napęcznieje podgrzać, rozpuścić. Zimne mleko ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, wlać żelatynę, dodać pokrojone galaretki, przyprawić do smaku, wymieszać. Od razu wyłożyć na biszkopt, wyrównać, ostudzić.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniałe ciasto.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    coś wspaniałego, lubię takie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo lubię takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !