Sposób przygotowania

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. W rondelku rozgrzać 1 łyżkę masła, dodać posiekane cebule, zeszklić. Wsypać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Śmietankę wymieszać z mąką, dodać do pieczarek, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Naczynie żaroodporne posmarować pozostałym masłem. Do naczynia wsypać ryż wymieszany z 2 roztrzepanymi jajkami, na ryżu ułożyć ugotowane na pół twardo pokrojone na połówki jajka, zalać sosem, posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez kilka minut w temp 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale to musi być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna smaczna zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajnie się zapowiada.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !