Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubić na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka i wmieszać je na wolnych obrotach. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao i przesiać przez sito do miski. Wszystko ładnie wymieszać i przelać do wysmarowanej margaryną brytfanny. Piec ok. 30 minut w 180 st.

BISZKOPT KOKOSOWY: Białka ubić, dodać cukier i ubić na sztywną pianę. Dodać proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Wymieszać łyżką. Przelać masę na wysmarowaną margaryną brytfannę i piec ok. 25 minut w 180 st.

MASA: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę 30 procentową ubić. Dodać cukier, wymieszać. Dodać serki homogenizowane i opakowanie śnieżki. Wymieszać wszystko. Wlać lekko tężejącą galaretkę. Wymieszać. Odstawić do lodówki na ok. 2 minuty. Czarnego biszkopta przeciąć na pół. Pierwszą część posmarować połową masy. Przykryć biszkoptem kokosowym. Znowu posmarować masą, pozostawiając trochę na sam wierzch placka. Przykryć drugą połową czarnego biszkopta. Wysmarować wierzch pozostałością masy. Zetrzeć czekoladę na tarce o grubych oczkach. Odstawić na ok. 30 minut do złączenia się dobrze wszystkich składników.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    smacznie się zapowiada
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    musi być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    takie ciasta to ja bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ja też bardzo takie lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !